با وجود اینکه مقرر بود به اتباع کشورهای هند، پاکستان و آفریقای جنوبی اجازه ورود ندهیم اما پلیس گذرنامه بندر امام(ره) برای این اتباع روادید صادر کرده و به این افراد اجازه دادند از کشتی خارج و وارد شهر شوند
انتشار گزارش ها مبنی بر افزایش ابتلا و شیوع کرونا با سویه جدید موسوم به «اومیکرون» در ۱۶ ایالت های آمریکا، اکنون تقاضا برای واکسن در این کشور افزایش یافته است.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا کاهش و کنترل کرونا را فقط در گرو رعایت پروتکلهای بهداشتی دانست و گفت: ریشه کنی فوتی کرونا و بهترین گزینه برای در امان ماندن از ویروس جهش یافته «اومیکرون» مستلزم دریافت واکسن است.
سازمان جهانی بهداشت روز جمعه اعلام کرد که اکنون سویه امیکرون ویروس کرونا در ۳۸ کشور جهان شناسایی شده است اما تاکنون هیچ مورد از مرگ مربوط به این سویه گزارش نشده است.
سازمان جهانی بهداشت از کشورها خواست ظرفیت مراقبتهای بهداشتی را افزایش داده و مردم خود را برای مبارزه با افزایش موارد کووید 19 که ممکن است ناشی از شیوع سویه امیکرون باشد، واکسینه کنند.
دکتری فیزیولوژی پزشکی گفت: براساس شواهد اولیه، سویه جدید کرونا به نام «اومیکرون» با علائم خفیفی از کووید۱۹ گزارش شده، اما این شواهد اغلب مربوط به جوانان بوده و علائم دقیق این سویه در همه گروههای جمعیتی اعم از سالمندان و بیماران زمینهای مستلزم تکمیل تحقیقات پزشکی است.
رییس ستاد مقابله با کرونا در تهران گفت: سرعت بالای سویه جدید کرونا موسوم به «اومیکرون» که در آفریقای جنوبی شیوع یافته، ۵۰۰ برابر سرعت سرایت پذیری بیشتری نسبت به سویه های قبلی این ویروس دارد.
سازمان بهداشت جهانی در بیانیه ای اعلام کرد که هنوز مشخص نیست سویه آفریقایی جدید کرونا نسبت به دیگر سویه ها از جمله دلتا شدت ابتلا و خطر بیشتری داشته باشد.
از زمانی که سازمان بهداشت جهانی(WHO) سویه اُمیکرون را به عنوان یک سویه نگرانکننده کووید ۱۹ اعلام کرد، در سراسر جهان این دغدغه شکل گرفته که کدام واکسنها در برابر آن موثر عمل میکند.
آنجلیک کوتزی، رئیس انجمن پزشکی آفریقای جنوبی، در خصوص علائم ابتلا به سویه جدید کرونا اظهار کرد: سویه جدید اُمیکرون ویروس کرونا منجر به ابتلا به کرونای خفیف و بدون علائم شدید میشود.